lauantai 27. elokuuta 2011

Päivä 11 | Page – Kanab


 Arto vie joukkoa läpi tuulen ja tuiskun... no ainakin läpi hiekan ja helteen alle olevalle Colorado -joen hevosenkengälle, jonne parkkipaikalta vajaa kilometri.

Tämän päivän ryhmä risti vaelluspäiväksi. Ensimmäinen vaellus tulee Pagen vieressä olevalle Colorado-joen hevosen kengälle. Itsellänikin tuo oli käymättömien paikkojen listalla ja asia tulee tänään korjatuksi. Ja hevosenkengällä käynti saa hyvän aamuhien pintaan ja verisuonet aukenemaan.
Matkalla Grand Canyonin pohjoisreunalle verisuonet supistuvat ikään kuin itsekseen taivaan mustuessa ja päättäessä laskea kunnon reakuuron niskaamme. Matkavauhti putoaa hetkeksi nollaan rakeiden takoessa otsalohkot lommoille. Mari virittää sadetakista pikasuojakatoksen ja onni on siinä kohtaa Dodgemme, joka tulee viimein ja Riitta ojentaa sieltä kypärät. Lämpötila putoaa raekuuron ajaksi +13 asteeseen ja Dodgessakin testaillaan lämmityslaitetta... ;)


 Matti ja Matin kaverit Grand Canyonin Bright Angel Pointissa, mikä ehkä Grand Canyonin hulppein kohta. Alla rakeinen tie Grand Canyonin pohjoisreunalla... niitä tuli hetken paljon ja niitä tuli lujaa... ;)

Itse Grand Canyon on entisensä... suuri ja vaikuttava. Grand Canyonilla vaellusosuudet Bright Angel Pointiin ja Cape Royaliin... sen jälkeen itse kuinkin mieli tuntuu olevan enemmän tai vähemmän kyllästetty tämän päivän osalta hulppeilla luontomaisemilla.
Tällä kerralla emme jää yläilmoihin yöksi vaan laskeudumme takaisin alas ja Kanabiin, joka pari kilometriä alempana. Paluumatkalla kanjonin reunalta Mari saa Matista ehkä parasta ajokuvaa toistaiseksi... mutta katsotaan mitä tuleman pitää. Kanabissa tulee pikalähtö ruokailuun. Kanab Utahin puolella jossa kello tuntia edellä ja kaikki paikat menävät kymmeneltä kiinni.


 Yllä tietyötauko matkalla Grand Canyonille... alla Matti kaartaa Cape Royalin maisemissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti