maanantai 22. elokuuta 2011

Päivä7 | Amarillo – Santa Fe


Aamuposeeraus Cadillac Ranchilla, joka aivan Amarillon kupeessa. Alla Matin aamupäiväposeeraus Adrianin puolen matkan rajalla. Jos pysyy tiukasta Route66'lla niin tästä molempiin suuntiin 1139 mailia.

BigTexanin tuhti aamiainen ja matkaan. Joskus sitä itsekin ihmettelee mihin mahaan iso aamiainen menee. Illalla myöhään puolen kilon pihvi ja ensimmäiseksi aamulla saman pöydän ääreen... ja Adrianin puolen matkan krouvissa puolenmatkankahvit.... ja puolenmatkan tuliaisia. Adrianissa hyvä matkamuistomyymälä.
Matti ja vähän Artokin olivat eilen sulamisen puolella. Tänään parempi, sillä keli viileämpi... vain 30-35 astetta plussaa. Kylmästäkin päästään vähän nauttimaan loppumatkan sadekuuroissa.

 Yllä Arto, Tuula ja Goldwing. Arto onkin ainoa, jonka aamuaskareisiin ei kuulu öljytarkastus ja lisäys. Alla Leila ja Jussi matkalle länteen. Tässä kohtaa itseasiassa pohjoiseen Santa Rosan ja Santa Fen välisellä tiellä. Alla alla sama tie ja ryhmä takaa. 


Aamulla roiskuttelin vesilätäköitä, illan kauppareissulla ajamme Matin kanssa parhaimmillaan puoleen sääreen tulvivilla kaduilla! Lähdimme farkkuostoksille 5km hotellilta olevaan ostoskeskukseen. Uusien farkkujen ollessa kainalossa taivas avautui ja Cerrillos road muuttui monin paikoin joeksi. Vesi roiskui silmille plexin yli, moottorin alta ja viereisellä kaistalla ajavista autoista. Näkyvyys on luokkaa edellisen auton takavalot ja aina välillä erotan peilistä Matin harrikan kolme valoa. Mari harmittelee takapenkillä kameran jääntiä hotellille. Niin minäkin, mutta muuten hullun hauska viisi kilometriä. Empä ole moisissa vesimassoissa koskaan päässyt ajamaan katupyörällä.

 Yläkuva vähän tärähtänyt, mutta hotellin vierellä Mari juoksi hakemaan kameran ja kuva antaa vähän suuntaa tulvivasta kadusta. Alla matkalla päivälliselle Dodgella, johon sopii helposti 11... ei me muuten autolla 500 metriä mutta kun iltasellakin vielä satoi... :]

Päivällä Mari sai hyvää opetusvideota. Matin matkafilmiin piti saada rekkojen välistä ohitus 80ml/h (130km/h) vauhdissa. Kyllä kyllä... New Mexicon Interstate päätiellä rekat ajavat vajaata kahdeksaa kymppiä. Teimme hullutuksen varmuuden vuoksi pari kertaa... ja tuntuvathan rekat siinä aika läheisiltä kun molemmilla puolilla 10-15cm tilaa. Eihän tuo täysin turvallista, mutta olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että jos kuolen tapaturmaisesti, niin se on tyylin putosi keittiön jakkaralta niskoilleen kivilattiaan lamppua vaihtaessaan... ;) ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti