tiistai 23. elokuuta 2011

Päivä9 | Santa Fe – Gallup


Yllä Riitta ja Kari Bandilierin luonnonpuisto maisemissa. Alla Ukki tuuppaa Fat Boytaan länteen samoissa maisemissa.

Aamiainen ja kohti Los Alamosta, jossa uutisten mukaan palanut kuukausi sitten metsää enemmänkin. Ja uutiset pitivät paikkansa. Metsää on palanut satojen jos ei tuhansien hehtaarien alueelta, mutta Bandilierin luonnonpuiston läpi vievä reittimme tie on auki. Muuta liikennettä ei juuri ole, aurinko paistaa ja tie on kuiva, hyväpintainen ja monella mutkalla. Saamme hauskan aamurallatuksen.

Yllä Matti Red Rock State Parkin maisemissa Gallupin lähistöllä. Alla Tuula ja Arto samoissa maisemissa ja AllaAlla Leila ja Jussi niin ikään samoissa maisemissa. 


Matilla kulkee tänään myös paremmin kuin ehkä minään aikaisempana päivänä mikä luonnollisesti erityisen mukavaa... ja hyvin kulkee kaikilla muillakin. Vapaapäivä Santa Fe'ssä teki tehtävänsä ja Albaquergue on kohdalla ennen kuin arvaammekaan. Albaquerquesta Los Lunasiin, josta alkaa päivän pikataival. Parikymmentä mailia hyväpintaista tyhjää tietä, jolla hyvä kokeilla mitä se on harrikka kulkee jos kokeiltava on. Ja kokeilevat kaikki oman pyöränsä rajoja Arto lukuunottamatta, jonka pyörä (GolgWing) kulkee liian kovaa kokeiltavaksi. Amerikassa kun kaiken laista putoaa pick-upien lavoilta niin tänään putoaa eteemme moottorisaha. Joku päivä aikaisemmin saimme olohuonetuolin eteemme. Kari pelastaa moottorisahan ja se tavoittaa omistajansa.


Riitta harjoittelemassa tankotanssia taukobaarissamme Grantissa. Alla saman baarin oven yläpuolella oleva ohje karjapaimenille.

Vähän ennen Galluppia sightseeing kierros Red Rock State parkkiin, joka ei ole huonoilla maisemilla pilattu. Sama puisto ollut monen westernin näyttämönä 1930-luvulla... ja niiden westernien näyttelijät asuivat samassa paikassa, joka päivän päätepysäkkimme. Legendaarinen El Rancho -hotelli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti