perjantai 19. elokuuta 2011

Päivä4 | Springfield – Lebanon



Route66 motellin aula dekoreerausta.

Aamu aukeaa kuten Route aamun kuuluu aueta. Aurinkoisena ja lämpimänä. Iltapäivää voisi sanoa jopa helteiseksi. Lämmöt nousevat +35 asteen tuntumaan ja siinä pysyvät. Aamun ensimmäinen legi Litchfieldiin, jossa aamun pekonit, hässityt perunat ja kanamunat.

 Yllä ryhmämme Henry the Rabbittin kanipaikassa. Henry kasvattaa kaneja ja kaivaa pihaansa VW Rabbitteja. Alla kuvaajamme Mari valmiina hommiin Karin takapenkillä.

Litchfieldistä Missourin lännen portille St. Louisiin... Eero Saarisen suunnittelemalla Gateway Archille. Torstai on hyvä päivä St. Louisin ykkösnähtävyydellä. Pääsemme ylös heti ja ilman jonotusta. Saarisen kaaren 'hissi' ei sovi ahtaan paikan kammoiselle kuten Marille, mutta Mari liittyy urheana porukaan. Ylös vie viiden 'gondolin' hissi jossa joka pieneen koppiin sopii viisi ihmistä. Ylhäällä maisemat hulppeat. Mississippi siiprataslaivoineen aukeaa toisella puolella ja St. Louis toisella puolella.

Ryhmä Saarisin Gateway Archin alla. Alla Matti ja Ismo Saarisen kaaren huipulla.

St. Louisista konetietä ulos. Koitan pitää vauhtia riittävästi. Eilen tuli heti ensimmäisellä tauolla kommenttia, että voisi sitä vähän nopeamminkin edetä. Alkaako keski-ikä pukkaamaan päälle? Käytännössä kun olen tottunut ihan päinvastaisiin kommentteihin... ;] … mutta yes. Nopea ryhmä tämä. Jossakin kohtaa päivää Kari pyyhkäisi ohitseni cruise päällä takapenkillä ilmakitaraa soittamassa. Riitta oli siinä kohtaa huoltoautossa!
Lebanonin Munger Moss on kohdalla ilta seitsemältä ja vähän aikaisemminkin. Route66'n legendaarinen Munger Moss täyttää tänä vuonna ollut 40 vuotta Ramonan ja Bobin pidossa ja edelleen myös oma suosikkipaikkani Routen varrella.


Arto ja Tuula Munger Mossin altaassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti